3 Temmuz 2011 Pazar

Tränchentorte ( Gözyasi pastasi )



Hamuru icin :

50 g tereyag (soguk ) ,
1 tatli kasigi ( silme ) kabartma tozu ,
1 paket vanilya sekeri ,
1 orta boy ( m ) yumurta ,
150 g un ,
75 g seker ,
Tezgahta toparlayip acmak icin un ,

Ici icin :

500 g quark ,
100 ml siviyag ,
3 yumurta sarisi ,
1 paket vanilyali pudding tozu ,
250 ml süt ,
1 paket vanilya sekeri ,
150 g seker ,
3 tatli kasigi limon suyu ,
2 kutu kücük boy mandalin kompostosu ,

Üzeri icin :

3 yumurta beyazi ,
100 g ince seker ( feinster zucker - pasta , kekler icin özel üretilmis ince seker ) ,


Yapilisi :
1. Öncelikle firini 180 dereceye hazirlayin .Hamur malzemeleri ile hizli bir sekilde hamuru yogurun . Yoksa daha fazla un koymak garekiyor , buda hamurun kivamini bozuyor . Yogrulmus hamuru strec folyo ya sarip 30 dakika buzdolabinda dinlendirin .

2. Hamur dinlenirken ic malzemeleri , mandalin kompostasi ve süt haric iyice karistirin . Sonra sütüde ilave edip karistirin . Mandalin kompostosunuda en son hamuru kaliba yaydiktan sonra karisima karistirin .

3. Kelepceli kalibin ( 26 cm capinda ) alt kismina yagli kagit serip kelepcesini takin . Hamuru 3 esit parcaya ayirin . Bunun 2 parcasini birlestirip unlu tezgahta acin ve kalibin alt kismina yayin . Catalla ara ara batirarak delikler acin . Diger kalan hamuruda parmak kalinliginda rulolar yapip kenar kisimlara koyun ve parmak uclari ile bastirarak 4 cm kadar yukari kaldirin .

4. Hamur hazirlanmis kaliba 2 numaradaki karisimi üzerine dökün ve firinin orta katinda yaklasik 60 dakika pisirin ( Bu firina göre degisir , ben farkli firinlarda pisirdim . Bazen 50 dakika , bazende  70 dakika sürdü . Kenarlardan kizarmaya baslamissa olmus demektir ) . Pastayi firindan cikarin ama firini kapatmayin .

5. Yumurta beyazlarini mixer ile biraz köpürtün . Ince pasta sekerini ilave edip son ayarda iyice cirpin . Cirptiginiz kabi ters cevirin , hic kipramiyorsa olmustur . Bunu firindan cikan pastanin üzerine yayin ve tatli kasigi ile daldirip cikararak kücük tepeler yapin . tekrar firinin bir üst katina koyarak ( dikkat cok yukari olmasin , piserken biraz kabariyor ve sogurken tekrar iniyor ) 10 dakika pisirin .

Firindan ciktiktan 15-20 dakika sonra kaliptan cikarin . Sogudukca pastamizin göz yaslari cikmaya baslayacaktir . Iyice soguyunca buzdolabina kaldirin . Afiyet olsun......


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder